dijous, 31 de març del 2011

Creativitat i relaxació al tercer cicle.

 Aquí teniu unes activitats fetes dins l'aula de cinquè per treballar diferents àrees. S'han treballat la resolució de conflictes, la relexació i la creativitat dins la plàstica. Hem emprat activitats de cos per la resolució dels conflictes ells han vist el problema i han cercat la seva solució. El grup de cinquè presenta dificultats de concentració per tal motiu cal treballar aquest aspecte. I també hem intentat introduir la creativitat dins aquest grup.

http://tercer-cicle.wikispaces.com/Relaxaci%C3%B3

dijous, 24 de març del 2011

Galetes d'oli

Els alumn@s de primer cicle i infantil hem fet galetes d'oli i ens han sortit boníssimes! Aquí vos deixam la recepta per què les pugueu fer-les a casa. Bon profit!

500g. de farina
200ml. d'aigua
200ml. d'oli
15g. de llevat fresc (per fer pa)
2 ó 3 grams de sal

Heu de mesclar tots els ingredients bé i deixar que deixar reposar la massa perquè creixi una mica. Després amb un corró aplanar la massa, fer la forma de les galetes i posar-les en una safata i al forn uns 10 o 15 minuts, depèn del forn que tengueu a casa.
Nosaltres hem fet la forma de les galetes amb taps de botelles, recordau que heu de fer 3 petits forats a cada galeta.

divendres, 4 de març del 2011

Història Fantàstica.


A llengua català hem treballat el text fantàstic amb els infants de cinquè de primària, aquí teniu una història que han confeccionada conjuntament.

LA HISTÒRIA DEL BÉ.
   Hi havia una vegada a un poble llunyà, una fada que va convertir un príncep en zombi, perquè aquest es comportava malament en totes les persones i criatures del seu regne.
   Varen fer una assemblea de criatures fantàstiques les quals varen decidir que el príncep havia d’ésser desterrat fins que no es comportes de manera adequada amb tots i totes, ja que havia d’ ésser el rei de tots els súbdits.
  El Príncep,que era un zombi, era molt lleig per aquest motiu ningú el volia ajudar. Caminant pel món va trobar un Elf que li passava el mateix. Els dos estaven molt enfadats i per tal motiu  es volien venjar de tots.
   Però quan anaven caminant pel  desert  preparant la seva venjança, un drac màgic els va sentir i es va apropar a ells i els va demanar per què volien venjar-se de tots i totes.
Quan varen haver explicat al drac el motiu pel que estaven enfadats, el drac els va dir:
-         Pugeu damunt la meva esquena i veureu  el mal que heu fet a les persones i criatures del vostre regne.
El príncep i l’elf pujaren i el drac va començar a volar.
Varen veure què:
Als dimonis no tenien banyes.
Les bruixes havien perdut les seves graneres.
Els mags no tenien poders, ja que havien perdut la seves varetes màgiques.
Les fades no podien volar.
Els nins i nines no podien jugar perquè tenien por del príncep.
El rei i la reina varen perdre les seves riqueses perquè el príncep ho havia jugat tot a una partida de pòquer.
Els cavalls bevien cafè.

I com que el país tenia una llei que deia:
 Si el país no conservava la seva alegria, l’educació, l’emoció, els poders màgics, la amabilitat, l’amor... es convertiria amb el país de la tristesa.

El príncep quan va veure el que el drac li mostrava, va veure tot el mal que havia fet. Va començar a pensar que podria fer per solucionar tot aquest desastre i va pensar:
-         Escriuré una carta a l’assemblea de les criatures fantàstiques perquè m’ajudin a arreglar tot el mal que he fet i així podré tornar a casa i fer el bé per tots i totes.
El príncep va escriure una carta i la va enviar  per un mussol al regne.
Les criatures fantàstiques varen respondre al príncep, però la carta la va agafar l’Elf. Aquest es va enfadar molt quan va veure que el príncep no volia venjar-se sinó arreglar els problemes que havia creat.
   L’Elf es va barallar amb el príncep i va agafar una poció màgica per seguir fent el mal.  Però l’Elf no sabia que la poció màgica que havia presa no era per fer el mal, sinó per tornar els poders a tots els que feien el bé.
L’Elf com que no feia el bé, la poció màgica el va convertir en una rosa amb molt d’aroma.

El príncep quan tornava al seu regne, va veure una llum molt segadora que sortia d’una cova.  El príncep es va apropar i va veure que dins hi havia totes les coses que havien desaparegut del seu regne. El que més li va cridar l’atenció va ésser una carta que li havien deixat les criatures fantàstiques on deien que si recuperava les coses i les tornava als seus propietaris i es comportava bé ell tornaria a ésser un príncep molt guapo.
El príncep amb l’ajuda del drac va agafar totes les coses amb molta de cura i molt d’amor i es va dirigir al regne.
Quan va arribar al regne tots es varen posar molt contents.
Desprès quan el príncep va contar la seva història al rei, aquest va voler sembrar la flor, que l’Elf s’havia convertit, al seu jardí, per recordar-se per sempre del mal que havia fet.
  I com que el rei estava molt content d’haver recuperat el seu fill i tots els poders va organitzar una gran festa, i totes les princeses del  seu voltant varen ésser convidades.
El príncep va regalar la rosa vermella a la princesa que més li va agradar i la rosa va dir:
-         Em venjaré, ja, ja ,ja...

El grup de cinquè el dia d' Haloween


Producte Local

Els infats de sisè hem ralitzat un taller sota el nom de Producte Local  a on  ens han parlat dels nostres productes: fruites,hortalisses i també productes de la mar i tot relacionat amb la dieta Mediterrània.
Hem partit per saber què és un producte local, Per què triar un producte local i les pautes de consum.
Desprès de tota aquesta informació hem jugat a la Roda dels  aliments un joc que proposa un seguit de preguntes, endevinalles i escenificacions destinats a conèixer més sobre l'agricultura, la ramaderia i la pesca de les Illes Balears



Setmana cultural :Taller de Rondalles

 Un dels tallers que hem treballat durant la setmana cultural ha estat el de les Rondalles Mallorquines.
Aquest taller volia donar a conèixer als infants una de les nostres tradicions , com són les rondalles.


Hem après que les rondalles són contes  populars de l'illa de Mallorca de tradició oral que passaven de boca en boca i de pares a fills.
Aparegueren en forma escrita a partir d'una sèrie de recopilacions recollides per Mossèn Antoni Maria Alcover i Sureda sota el pseudònim de Jordi des Racó  i que es publicaren a partir de 1880.
Les rondalles foren i són part de la identitat cultural de les Illes Balears.
Hem escoltat la rondalla La flor Romanial que Francesc de B. Moll i un grup d'amics seus gravaren per a Ràdio Popular de Mallorca, fa ja prop de cinquanta anys.
Per finalitzar el taller hem llegit i escenificat  El Gegant de l´Ermita.

dijous, 3 de març del 2011

Activitats globalitzades a sisè de primària.

  La Globalitat de les Activitats.

A sisè de primària intentem realitzar les activitats el més globalitzades possibles, per tal motiu hem fet una activitat de plàstica relacionada amb el llibre de lectura de llengua catalana. Els nins i nines han fet una documentació de com era el personatge principal i desprès segon las característiques indicades al llibre i les que han volgut afegir primerament han fet un dibuix de com imaginaven el seu personatge i després ho han realitzat en fang.
aquí tenin als nins i nines de sisè  engrescats a la seva tasca..

Setmana Cultura Taller de Cuina Mallorquina

La setmana cultural

Al centre hem celebrat la setmana cultural, varen ésser els dies 22, 23 i 24 de Febrer.
Varem triar el tema de la Cultura Mallorquina, perquè al nostre centre els infants coneixedors de les tradicions mallorquines són una minoria.
El taller de cuina mallorquina,  volia donar a conèixer als infants una tradició molt arrelada a Mallorca que és la elaboració de la coca de trampó i el pa amb oli.

El s infants varen:
-       rentar les verdures, tomàtigues, pebres i ceba
-       tallar-les, i desprès fer la pasta amb oli, aigua i farina.
-       Desprès varen estendre la pasta damunt una llauna de forn
-       I la cuinera del centre la va coure
Mentres esperàvem que la coca coques varem fer un pa amb oli:
-       Varem repartir el pa
-       I posarem oli i sal i varem fregar tomàtiga.

   I bon profit.

Taller de còmic


Durant la Setmana Cultural hem fet un taller de còmic en castellà per al segon i tercer cicle de Primària. En primer lloc, varem veure un parell de còmics relacionats amb Mallorca, tant per la temàtica (Història de les Balears, Història del turisme, etc) com pels autors.








A continuació, els nins es varen dividir en grups (barrejant diferentes classes) i varen fer un còmic propi. Varen sortir històries molt divertides!

Taller de jocs de na Paparreta

La setmana passada els dies 22, 23 i 24 de febrer a l´escola Puig de sa Morisca vàrem decidir fer els tallers de la Setmana Cultural al voltant del tema de la Cultura Mallorquina. Vàrem fer grups de 15 nins per a cada taller agfafant 3 nins de cadascun dels cursos d´educació infantil a més a més dels nins de 1er cicle d´educació primaria. Mentrestant els nins de 2on i 3er cicle varen anar a altres tallers a part.

Amb els contes, rondalles i llegendes divertides de les Illes Balears com la de na Paparreta es pot embarcar a l´alumne en un viatje envers els costums i tradicions de la nostra comunitat, i si a la vegada els jocs relacionats amb la narració agraden als nins cada hora de taller passa molt ràpidament. Això és el que va passar...

(continuarà)

Taller de fang

Hem treballat amb els nins  d'infantil i primer cicle de primària el fang a partir de ceràmica típica mallorquina com per exemple: plats, tassons, cendrers, sucreres....
Fira de marratxi