divendres, 4 de març del 2011

Història Fantàstica.


A llengua català hem treballat el text fantàstic amb els infants de cinquè de primària, aquí teniu una història que han confeccionada conjuntament.

LA HISTÒRIA DEL BÉ.
   Hi havia una vegada a un poble llunyà, una fada que va convertir un príncep en zombi, perquè aquest es comportava malament en totes les persones i criatures del seu regne.
   Varen fer una assemblea de criatures fantàstiques les quals varen decidir que el príncep havia d’ésser desterrat fins que no es comportes de manera adequada amb tots i totes, ja que havia d’ ésser el rei de tots els súbdits.
  El Príncep,que era un zombi, era molt lleig per aquest motiu ningú el volia ajudar. Caminant pel món va trobar un Elf que li passava el mateix. Els dos estaven molt enfadats i per tal motiu  es volien venjar de tots.
   Però quan anaven caminant pel  desert  preparant la seva venjança, un drac màgic els va sentir i es va apropar a ells i els va demanar per què volien venjar-se de tots i totes.
Quan varen haver explicat al drac el motiu pel que estaven enfadats, el drac els va dir:
-         Pugeu damunt la meva esquena i veureu  el mal que heu fet a les persones i criatures del vostre regne.
El príncep i l’elf pujaren i el drac va començar a volar.
Varen veure què:
Als dimonis no tenien banyes.
Les bruixes havien perdut les seves graneres.
Els mags no tenien poders, ja que havien perdut la seves varetes màgiques.
Les fades no podien volar.
Els nins i nines no podien jugar perquè tenien por del príncep.
El rei i la reina varen perdre les seves riqueses perquè el príncep ho havia jugat tot a una partida de pòquer.
Els cavalls bevien cafè.

I com que el país tenia una llei que deia:
 Si el país no conservava la seva alegria, l’educació, l’emoció, els poders màgics, la amabilitat, l’amor... es convertiria amb el país de la tristesa.

El príncep quan va veure el que el drac li mostrava, va veure tot el mal que havia fet. Va començar a pensar que podria fer per solucionar tot aquest desastre i va pensar:
-         Escriuré una carta a l’assemblea de les criatures fantàstiques perquè m’ajudin a arreglar tot el mal que he fet i així podré tornar a casa i fer el bé per tots i totes.
El príncep va escriure una carta i la va enviar  per un mussol al regne.
Les criatures fantàstiques varen respondre al príncep, però la carta la va agafar l’Elf. Aquest es va enfadar molt quan va veure que el príncep no volia venjar-se sinó arreglar els problemes que havia creat.
   L’Elf es va barallar amb el príncep i va agafar una poció màgica per seguir fent el mal.  Però l’Elf no sabia que la poció màgica que havia presa no era per fer el mal, sinó per tornar els poders a tots els que feien el bé.
L’Elf com que no feia el bé, la poció màgica el va convertir en una rosa amb molt d’aroma.

El príncep quan tornava al seu regne, va veure una llum molt segadora que sortia d’una cova.  El príncep es va apropar i va veure que dins hi havia totes les coses que havien desaparegut del seu regne. El que més li va cridar l’atenció va ésser una carta que li havien deixat les criatures fantàstiques on deien que si recuperava les coses i les tornava als seus propietaris i es comportava bé ell tornaria a ésser un príncep molt guapo.
El príncep amb l’ajuda del drac va agafar totes les coses amb molta de cura i molt d’amor i es va dirigir al regne.
Quan va arribar al regne tots es varen posar molt contents.
Desprès quan el príncep va contar la seva història al rei, aquest va voler sembrar la flor, que l’Elf s’havia convertit, al seu jardí, per recordar-se per sempre del mal que havia fet.
  I com que el rei estava molt content d’haver recuperat el seu fill i tots els poders va organitzar una gran festa, i totes les princeses del  seu voltant varen ésser convidades.
El príncep va regalar la rosa vermella a la princesa que més li va agradar i la rosa va dir:
-         Em venjaré, ja, ja ,ja...

El grup de cinquè el dia d' Haloween


1 comentari:

  1. es un poc rarooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

    ResponElimina